Työ- ja tonttuilukiireet (lue jouluostokset ja -valmistelut) ovat vieneet nyt aikaslailla aikaa, joten blogissa on vietetty hiljaiseloa. Blogilistan mukaan blogiani tilailee 34 henkilöä, joten täytyyhän tässä nyt hieman ryhdistäytyä. Tervetuloa vaan lukijoikseni Teistä jokainen kuten myös satunnaiset ohikulkijat :) !

Jouluaiheeseen liittyen laitankin näytille viime joulun lahjontaa: neule, tumput ja pipo.

Punainen setti lapselle
* eli vähän niinkun Pikku Punahilkka-setti, eikös juu..

Neule on lapsen palmikkopusero Novitan sivuilta, lankana 7-veikka ja kauluksessa myös Maijaa.. Nii-i, arvatkaa harmittiko kun juuri viime metreillä, yön pikkutunneilla loppu lanka.. Onneksi Maijan sävy kävi aika saumattomasti seiskan kanssa. No, tarkemmin katsottuna kaulukseen tuli pienet raidat.

Tumput ihan perustumput joihin sitten lopuksi muistaakseni ketjupistomenetelmällä kiinnittelin oiskoollunimeltään loopy-lankaa, niin sai kivan pörröefektin. Pipo on sekoitus samaista seiskaa ja loopya. Pipo sellanen kissapipon mallinen. Isoilla puikoilla sen tikutin ja tuli mukavan lämmin (siis piposta, ei niinkään neulojalle).  Pipo nököttää itse tehdyn tyynyn päällä. Tyyny oli osa uudelleen henkiin herättämääni lepakko-tuolia (tyynyn kangas siis allaolevan kuvan kankaan nurjaa puolta) Tein siis lepikseen uuden istuinkankaan ja siitä tuli mielestäni yllättävän onnistunut.

Lepis

Tädädädädädädä Bätmääään!!

Lepis kulki uskollisesti matkassani ympäri Suomen (arvatkaa vaan oliko helppo muutettava tollanen molekyylimallinnus joka ei mene kasaan..). Viimein tuli aika luopua siitä viimeisimmän muuton yhteydessä ja niinpä lepis myytiin eteenpäin. No, eipä sitä nykykodissamme olla kaivattukaan, tai ei ainakaan Soturi, minä ehkä välillä.

Neuleblogistaniassa on aika lailla parjattu Novitan lankoja ja jos minun neulomuksia tarkastelee, niin aika Novita-painotteistahan olen tikannut.. Itsellä ei siis mitään ihmeen negatiivista sanottavaa Novitasta ole, mutta kyllä tietty lankakaupoissa joku Drops Alpacan pehmeys saa kuolaamaan. Mutta sitten iskee visukinttuus minussa ja jätän Alpacat hyllyille. Vaikka olenkin jo "pitkän matkan neuloja", silti uutta työtä aloittaessani otan huomioon mahdollisuuden että ehkä neuleesta ei tulekaan pitovehje. Näinollen esim. jos neule on tikattu edullisella Novitan langalla, ei harmita niin paljon. Mutta niin.. ainahan on  toki mahdollisuus purkaa neule alkutekijöihinsä :). Pienemmissä neuletöissä käytän sitten vähän "ylellisempääkin" lankaa :)