Tuli tehtyä pikku lomareissu Saarenmaalle (tosin jo tämän kuun alussa), mutta valveutuneena neulobloggaajana ei tietenkään ollut Tallinnan lankakauppoja ohittaminen.  Karnaluksista tuli sitten tehtyä isoimmat ostokset. Karnaluks on lankatukku ja melkoinen hehtaarihalli täynnä lankoja, ompelutarvikkeita, neulontavälineitä yms. yms. Olisin viihtynyt siellä varmasti pidempäänkin, mutta koska matkakohteemme ei ollut nyt Tallinna, piti valintoja tehdä aika pikaisesti. Osoite on Hermanni 1, sellainen ankeahko harmaa iso kivirakennus. Sen keskipaikkeilla on ovi jossa lukee Karnaluks. Rohkeasti sisään ovesta ja pari kerrosta ylöspäin (matkalla on opasteita) ja sitten ovikelloa soittamalla pääsee sisälle. Myyjät ovat ystävällisiä ja palvelualttiita (kiitos suomalaisten neulojien jättiostosten?).

lankoja ym. 010
Tässä kaikenlaista sälää - nappeja, puikkonalleja, pari solkea ja kerroslaskuri

Ostin lisäksi parit Addit - Karnaluksista kun kuulema saa ne edullisimmin. Lisäksi Addeja en ole aiemmin omistanut, joten täytyihän sellaiset hommata puikkoarsenaalia täydentämään.

lankoja ym. 012

Langat olivat aika pitkälti saksalaisia Austermannin lankoja ja keinokuitusekotteisia. Hinnat olivat kuitenkin kohdallaan, joten tuli napattua esim. kuvassa näkyvää todella pehmeää Candya (100 % polyamidia..) ja Schoeller+Stahlin Bermudaa (51 % puuvilla, 49 % polyakryylia). Kerien hinnat olivat muistaakseni keskimäärin n. 20 EEK (1,28 €). Luonnonkuitukerät yli ja sekoitekerät selvästi alle.

lankoja ym. 019

Tässä kuvassa Austermannin Soft Woolia (60 % villaa, 40 % polyamidia). Langassa ihanan pehmeä "näppituntuma". Yleensäkin tuntui, että lankavalikoima oli pitkälti paksua lankaa. Meille osui lomalla hirmuinen helle, mikä tietenkin loman kannalta oli aivan ideaali keli, mutta paksujen lankojen valikointiin ei niinkään.. Olisi siellä ollut myös isot valikoimat ohuita virkkuulankoja, mutta kun tällä hetkellä puikoilla menossa Novita Wool yksinkertaisena, niin paksut langat seuraavana projektina houkuttivat enemmän..

lankoja ym. 016

Sitten "laatulankoihin". Austermannin Defilé (70 % kid mohairia, 10 % merinovillaa, 20 % polyamidia) & Schoeller+Stahlin Merino Soft (100 % merinovilla superwash). Tiedän, että talvella harmittaa kun en mohairlankoja ostanut enemmän. Niissä nimittäin oli niin laatu- kuin värivalikoimaakin. Mutta ainahan voi tehdä pikku ostosreissun Tallinnaan. Jos kiinnostuit Karnaluksista, niin googlettamalla saat vielä lisätietoja ko. putiikista tai sitten multa :). Karnaluksissa myydään myös esim. koristenauhoja ja yhteen söpöön ihastuinkin. Sitä olisi kuitenkin pitänyt ostaa koko kiekollinen (25 m), joten jätin väliin. Ystävällinen henkilökunta sitten kuitenkin leikkasi mulle haluamani neljän metrin pätkän nauhaa, ja sain sen vielä kaupan päälle :) Ostosteni loppusumma oli sellaiset pyöreät 50 €.

Se jäi kovasti kaivelemaan, että hahtuvakiekot jäi ostamatta. Paluumatkalla oli tarkoitus poiketa Sadamarketissa niitä hakemassa, mutta tuli sitten hieman kiire eikä ehditty. Täytynee hommata Suomesta.

Loppuun vielä kuvapläjäys jossa taustalla kangasta, jota ostin Tallinnasta + selitystä siihen, miksei blogi ole päivittynyt kovin tiuhaan tahtiin viime aikoina ;)

lankoja ym. 026